Last updated 14 lipnja, 2024

Online mobilno klađenje posljednjih godina postaje sve važnije zaljubljenicima u igre na sreću. U pitanju je uplaćivanje listića putem pametnog telefona, bilo kad i bilo gdje da se nalazite. Dok god je kladionica dostupna na mobitelu, nema potrebe sjedati za svoje računalo ili trčati do šaltera poslovnice.

Oklade putem mobitela danas dominiraju. Sve više sportskih kladionica nudi igračima aplikacije za klađenje. Ako pak nisu dostupne kod nekog priređivača online klađenja, listić imate priliku uplatiti u mobilnom web pregledniku.

Dakle, vodeće hrvatske kladionice odavno nude mobilno i online klađenje svojim korisnicima. Naš je zadatak da vam u ovoj detaljnoj analizi otkrijemo najvažnije prednosti klađenja putem mobitela. A i da predstavimo ključne značajke koje imaju moderne aplikacije za mobilno klađenje.

Vodić kroz članak:

Definicija online mobilnog klađenja

Kada su se pojavile sportske kladionice početkom novog milenija, bilo je nezamislivo uplatiti listić na Internetu. Nije bio druge nego otići na šalter, gdje bi vam djelatnik dao papirnatu potvrdu o vašoj uplati.

Sve se promijenilo otkad su se pojavile online kladionice. One su omogućile uplatu listića već u nekoliko sekundi nakon što ste donijeli odluku na koga se kladiti. To možemo zahvaliti prije svega mogućnosti uplate i isplate novčanih sredstava putem Interneta.

A sljedeći ključan korak bilo je online mobilno klađenje, odnosno igra putem pametnog telefona. Bila je to savršena opcija za sportsko klađenje. Odjednom ste mogli uplatiti listić i kad niste doma, čak i kad ste u pokretu.

Dakle, po svojoj definiciji online mobilno klađenje je zapravo sportsko klađenje uz pomoć vašeg pametnog telefona. Odvija se na web stranicama prilagođenima ekranu mobitela, a postoje i zasebno kreirane mobilne aplikacije za klađenje.

U svakom slučaju, za online mobilno klađenje treba vam samo pametni uređaj, kao i otvoren profil kod neke online kladionice. Istraživanja u Hrvatskoj pokazuju da trenutno više od 70% igrača preferira uplatu listića na mobitelu. To jasno pokazuje zašto danas sve kladionice pokušavaju što bolje prilagoditi svoje sučelje ekranu mobilnog telefona.

Online Mobilno Klađenje Hrvatska

Tipovi online mobilnog klađenja

Online mobilno klađenje prije svega dijelimo na klađenje u mobilnom web pregledniku te oklade uz aplikacije za mobilno klađenje.

Glavna razlika je to što za prvu opciju nikakve datoteke ne morate skidati na svoj telefon. Kompletna igra odvija se na serveru, dok aplikacije za klađenje traže instalaciju softvera, ali donose i brži pristup vašem profilu.

Online mobilno klađenje dijelimo i na igru putem telefona prije početka utakmice te mobilno klađenje uživo. Odlično je što je uz live oklade često dostupan mobilni video streaming, što cijelo iskustvo igre čini još kvalitetnijim.

A osim sportskog klađenja u Hrvatskoj na mobitelu možete u svakom trenutku zaigrati čak i online casino. U vodećim operaterima slotovi i igre za stolom dostupni su 24 sata dnevno na vašem telefonu, kao i lutrijske igre. Dobar primjer je Hrvatska lutrija.

Najbolje hrvatske aplikacije za klađenje

Mobilne aplikacije postale su uobičajene na hrvatskom tržištu igara na sreću. To posebno vrijedi za online kladionice, spremne svojim korisnicima olakšati igru putem pametnog telefona.

Pa tako Prva Sportska Kladionica u Hrvatskoj već dugo nudi klađenje u aplikaciji. Ali i u mobilnom web pregledniku, što slijede i drugi lideri na tržištu.

SuperSport ima svoju aplikaciju Sporti, namijenjenu isključivo sportskoj prognozi. Favbet pak u istoj aplikaciji omogućuje klađenje i igranje casina, a u istom smjeru krenula je i Germania.

Ono što je pak prije bilo nespojivo, Hrvatska lutrija online i mobilno klađenje. Danas je dostupno na mobilnoj HL online stranici pa i putem nativne aplikacije.Dakle izbor aplikacija za klađenje u Hrvatskoj je trenutno širok. Što je najbolje, u posljednje vrijeme postale su dostupne za skidanje i u Google Play aplikaciji, a ne samo u App Storeu.

Prednosti online mobilnog klađenja

Nema sumnje, danas svojim korisnicima nudi svaka ozbiljna kladionica mobilno i online klađenje. Prije svega zbog brojnih prednosti koje ima takav tip igre.

Najveća prednost koja ide uz online mobilno klađenje definitivno je praktičnost. Naime, omogućuje vam da u samo nekoliko sekundi pretvorite obećavajuću kvotu u uplaćeni listić, bilo gdje da se nalazite.

Istina je, puno je jednostavnije kladiti se na mobitelu, nego na stolnom računalu ili laptopu. Pogotovo ako niste kod kuće. Ako pak koristite mobilne aplikacije za klađenje, tada je ulazak u korisnički račun munjevito brz. Kao i uplata tečaja za koji vjerujete da donosi potencijalni dobitak. To vrijedi svima koji preferiraju klađenje uživo.

Uz sve to, uplate i isplate novčanih sredstava još su jednostavnije putem mobitela, nego na računalu. Na raspolaganju vam je mobilno bankarstvo koje maksimalno olakšava prijenos novca pa možemo reći da mobilna plaćanja poboljšavaju korisničko iskustvo.

Za kraj, treba dodati da na mobitelu možete instalirati više različitih aplikacija za klađenje. To će vam u samo nekoliko klikova omogućiti pristup svim vašim omiljenim online kladionicama. Nema potrebe da palite računalo i na njemu uspoređujete ponudu različitih priređivača igara na sreću.

Nedostaci online mobilnog klađenja

Online mobilno klađenje bez ikakve sumnje predstavlja korak naprijed. I u odnosu na klađenje na šalteru poslovnice, i u odnosu na oklade na računalu. No, ima i nekoliko mana.

Vaša online kladionica dostupna vam je 24 sata dnevno i uvijek postoji nešto zanimljivo za klađenje. Sportski događaji odvijaju se diljem svijeta, u svim vremenskim zonama. Zato ponuda kladionica nikad ne miruje. To je razlog zašto je uz instalirane aplikacije za klađenje lako izgubiti kontrolu.

Naravno, mane mobilnog klađenja prije svega ovise o onome tko ga priređuje. Pa se tako stranice mogu rušiti na mobitelu, kao i mobilne aplikacije. Neki appovi pak traže gotovo svakodnevno ažuriranje. No, najbolje aplikacije za klađenje s tim nemaju problema.

Ne zaboravimo ni da klađenje putem aplikacije zauzima ponešto memorije na vašem mobitelu. Zato je najbolja odluka instalirati app samo onih kladionica u kojima se redovito kladite. Ponudu ostalih biste trebali provjeravati putem mobilnog web preglednika.

Mobilno Klađenje Regulativa Hrvatska

Zakonska regulativa mobilnog klađenja u Hrvatskoj

Online mobilno klađenje legalna je aktivnost u našoj zemlji i domaći priređivači igara na sreću imaju pravo nuditi ovu uslugu svojim korisnicima.

Ako igrate svoje listiće uz aplikacije za mobilno klađenje, regulativa u Hrvatskoj je posve ista kao i pri okladama u poslovnici ili na računalu, što znači da uz svaki listić ide 5% manipulativnih troškova, kao i porez na dobitak koji kreće od 10% za manje isplate, a raste sve do 30% na isplatama iznad 66 tisuća eura.

Dakle, bilo da je vaš izbor Hrvatska lutrija kladionica online i mobilno klađenje u njezinom sučelju, ili ste se odlučili za nekog drugog domaćeg priređivača igara na sreću, porez je svugdje isti.

Ako se pak odlučite za vodeće europske online kladionice i njihove aplikacije za klađenje, tada ćete izbjeći manipulativne troškove i porez na dobitak, no u većini slučajeva morat ćete koristiti alternativni link ili koristiti VPN, što u nekoj mjeri utječe na korisničko iskustvo.

Što se pak tiče dostupnih metoda plaćanja, zakon kaže da su uplate i isplate putem mobitela u Hrvatskoj moguće putem bankovnih kartica, kao i internetskih novčanika te vaučera.

Prednost korištenja bankovnih kartica za sportsko klađenje svakako je to što vam mobilno bankarstvo omogućuje da transakcija bude jednostavna, dok e-novčanike preferiraju oni igrači koji žele odijeliti svoj bankovni račun od igara na sreću. Isto vrijedi i za bonove, odnosno vaučere, koje u Hrvatskoj možete kupiti na benzinskim crpkama, kioscima, a i u poslovnici vaše omiljene online kladionice…

Kako započeti s online mobilnim klađenjem u Hrvatskoj?

Ako se nikad niste kladili putem mobitela i mislite da će vam biti problem prebaciti se na ovakav tip igre, možete biti mirni. Neće vam trebati mnogo da se priviknete na mobilne oklade. Dovoljno je da prođete kroz ovih pet koraka i online klađenje na pametnom telefonu za vas će postati vrlo ugodno korisničko iskustvo:

1. Izaberite pravu kladionicu – izbor priređivača igara na sreću kod kojeg ćete se kladiti najvažniji je korak za vas. Traži se pouzdana i vjerodostojna online kladionica, sa širokim izborom sportova za sportsko klađenje, kao i visokim koeficijentima na vašim omiljenim okladama. Ako je dostupan i izdašan bonus dobrodošlice te vješto dizajnirana aplikacija za mobilno klađenje, tim bolje.

2. Kreirajte korisnički račun – nakon što odlučite na kojoj stranici za sportsko klađenje želite uplaćivati svoje listiće putem mobitela, vrijeme je da na njoj kreirate svoj korisnički profil. Morat ćete kroz registracijski obrazac unijeti svoje ime, prezime, adresu, dob, email, telefon, OIB, IBAN i broj osobne iskaznice, nakon čega će vam stići aktivacijski link u vašu elektronsku poštu. Klikom na njega aktivirat ćete račun i zatim se možete prijaviti i proučiti sučelje za klađenje.

3. Uplatite sredstva za igru – umjesto da gurate novac preko šaltera u poslovnici, klađenje putem mobitela omogućuje vam elegantne digitalne novčane uplate i isplate, a s tim je povezan i bonus dobrodošlice, koji se smiješi novim igračima. Zato napravite prvi depozit u iznosu koji će vam osigurati zadovoljavajuću količinu gratis sredstava za klađenje.

4. Uzmite bonus dobrodošlice – bilo da su vaš izbor Hrvatska lutrija online i mobilno klađenje u HL sučelju ili ste se odlučili za nekog drugog priređivača igara na sreću, bonus dobrodošlice isplati se uzeti nakon registracije. Prije nego što uzmete dostupna gratis sredstva, svakako pročitajte uvjete korištenja bonusa i zatim pametnom igrom osigurajte nesmetano raspolaganje onim što vam je poklonjeno. Rizk će vam pritom dati i besplatne vrtnje, a kod nekih poput Arene moći ćete birati između bonusa za klađenje i bonusa za online casino.

5. Uplatite svoj prvi listić – nakon što vam je sportska kladionica dodijelila bonus za klađenje, vrijeme je da počnete uplaćivati svoje kombinacije. Mobilna aplikacija za klađenje ima nešto drukčije sučelje nego desktop verzija pa će vam možda trebati vremena da se priviknete. Listić se obično nalazi u donjem dijelu ekrana i zatim ga možete kliknuti i otvoriti preko cijelog ekrana, prije nego finalizirate svoju uplatu. Kod brojnih kladionica na mobitelu također možete gledati i video prijenose, što će vam olakšati klađenje uživo.

Strategije uspješnog mobilnog klađenja

Strategije uspješnog klađenja putem mobitela ne razlikuju se mnogo od onih vezanih uz igru na računalu. Najveća je razlika dostupnost sportske kladionice u svakom trenutku, koja je uz vas 24 sata dnevno pa je važno kontrolirati se i uplaćivati samo one oklade koje ste dobro proučili. Klađenje u svrhu podizanja adrenalina ili zato što vam je dosadno nije pametna odluka.

Uz mobilnu kladionicu izuzetno je važno pravilno raspoređivanje uloga, odnosno uplaćivanje svote na svaki listić koja u slučaju neuspjeha neće ugroziti vaš ukupan novac raspoloživ za klađenje.

Pokušajte također što bolje iskoristiti raspoložive bonuse i naravno, igrajte one sportove u koje se najbolje razumijete te birajte tipove oklada, kao i pojedinačne kvote na listiću za koje vjerujete da vam daju najbolje izglede da dođete do zadovoljavajućih rezultata.

Zaključak

Oklade putem pametnog telefona praktičnije su nego na računalu, a ogroman su korak naprijed u odnosu na uplatu listića u fizičkoj poslovnici sportske kladionice.

Bilo da preferirate klađenje uživo ili oklade prije početka utakmica, sve što vam je potrebno nalazi se na mobitelu, odnosno na web stranicama i u aplikacijama najboljih kladionica, optimiziranih za igru u pokretu. Drugim riječima, bonusi, korisnička podrška, prijenosi utakmica i novčane transakcije danas su dostupni na pametnom telefonu i to se isplati iskoristiti.

Na vama je samo da budete razumni i ne provodite cijeli dan uz vašu sportsku kladionicu, jer samo pametnim izborom utakmica za klađenje te sustavim raspoređivanjem uloga možete biti dugoročno uspješni…

Najčešće postavljana pitanja

Najbolje kladionice u Hrvatskoj za klađenje putem mobitela svakako su one koje vam nude potpuno optimizirano sučelje za ekran vašeg pametnog telefona. Također se očekuje da vam kladionica nudi primamljive bonuse, raznolike metode plaćanja, ljubaznu korisničku službu i besplatne prijenose utakmica, što ćete pronaći kod vodećih domaćih priređivača igara na sreću, od kojih većina nudi i nativnu mobilnu aplikaciju svojim korisnicima.

Ako vaš mobitel ima Android operativni sustav, tada ćete mobilnu aplikaciju morati potražiti na web stranici sportske kladionice, gdje ćete moći skinuti APK datoteku i zatim provesti instalaciju. Aplikacije za klađenje za iOS dostupne su u App Storeu, gdje ih možete skinuti i instalirati na svoj iPhone.

Mobilne aplikacije za sportsko klađenje brže se otvaraju i omogućuju vam lakši pristup vašem korisničkom profilu. S druge strane, igra u mobilnom web pregledniku ne traži od vas skidanje APK datoteke niti ikakvu instalaciju, ali traži više vremena za uplatu listića, što možete biti problem ako prakticirate klađenje uživo.

Klađenje u mobilnoj aplikaciji može vam osigurati posebne bonuse kod nekih priređivača igara na sreću. Međutim, većina ih u Hrvatskoj nudi bonus dobrodošlice, kao i ostale promocije nevezane uz uređaj na kojem se kladite pa možemo reći da je bonus za mobilno klađenje trenutno rijetkost među domaćim sportskim kladionicama.

Početna » Online klađenje » Online mobilno klađenje (2023) – kako uplatiti listić putem aplikacije?

Najnoviji postovi

Najbolja Online Casina u Hrvatskoj Koja Nude Besplatne Vrtnje
Najbolja online casina u Hrvatskoj koja nude besplatne vrtnje lip 2024

Ove vrste bonusa privlače pažnju igrača. Kao što sami naziv sugerira, besplatne vrtnje su dodatne ponude.…

Kako Se Kladiti Na Pse
Kako se kladiti na utrke pasa: vrste oklada, strategije i taktike klađenja

Klađenje na utrke pasa može biti prilično uzbudljivo, no istovremeno komplicirano za početnike. Zato je potrebno…

Kako se kladiti
Kako se kladiti na sport? Vodič za početnike

Sportsko klađenje postaje sve popularnije u našoj zemlji. Stoga ne čudi da je i ponuda sportskih…

Bonus bez depozita
Bonus bez depozita – Kako funkcionira i zašto je popularan?

Bonus bez depozita najpopularnija je promocija koju nude online casina. To nije nikakvo čudo, jer igrač…

Sistemsko klađenje
Vodič za sistemsko klađenje – kako funkcionira?

Sistemsko klađenje je vrsta višestrukih oklada. Za razliku od zbirnih odnosno akumuliranih oklada, sistemska vam dopušta…

Admiral Casino
Admiral casino bonus od 100% do 1000 eura za sve novoregistrirane igrače na Admiral online lip 2024

Admiral casino je za sve svoje nove igrače pripremio Admiral casino bonus dobrodošlice maksimalnog iznosa do…