Last updated 19 ožujka, 2024

Trendovi igara na sreću mijenjaju se iz godine u godinu u Hrvatskoj, a posljednjih godina jedan od najvažnijih svakako je online mobilno klađenje. Radi se o uplaćivanju sportske prognoze na ekranu vlastitog mobitela, dok ste u pokretu ili sjedite zavaljeni u udobnosti svog doma, bez potrebe sjedati za svoje računalo ili trčati u fizičku poslovnicu.

Oklade putem mobitela postale su toliko popularne da sve više sportskih kladionica nudi svojim korisnicima aplikacije za klađenje, a čak i ako nisu dostupne kod nekog priređivača igara na sreću, sve što želite uplatiti možete realizirati u mobilnom web pregledniku.

U svakom slučaju, jedna ambiciozna hrvatska kladionica mobilno i online klađenje odavno ima osigurano za svoje igrače, a mi ćemo vam u ovoj detaljnoj analizi objasniti koje su najveće prednosti klađenja putem mobitela te koje sve značajke imaju moderne aplikacije za mobilno klađenje…

Vodić kroz članak:

Definicija online mobilnog klađenja

Sportske kladionice pojavile su se u Hrvatskoj početkom tisućljeća, kada je bila nezamisliva mogućnost uplate listića na Internetu, već ste morali ići na šalter i katkad čekati u dugom redu, prije nego biste uspješno finalizirali vašu uplatu.

Stvari su se promijenile kada su se na tržištu pojavile online kladionice, koje su omogućile uplatu listića nekoliko sekundi nakon što ste osmislili vašu kombinaciju, zahvaljujući mogućnosti uplate i isplate novčanih sredstava putem Interneta.

A sljedeći veliki korak naprijed bilo je online mobilno klađenje, koje je omogućilo igračima da se klade na ekranu svog pametnog telefona. Za klađenje je takva opcija bila idealna, jer više niste morali ostati doma kako biste uplatili listić, već ste sve to mogli obaviti u pokretu.

Po svojoj definiciji online mobilno klađenje je ništa drugo nego sportsko klađenje uz pomoć vašeg mobitela. Odvija se na web stranicama prilagođenima igri putem pametnog telefona, a kladiti se možete i uz pomoć mobilne aplikacije za klađenje.

Drugim riječima, za online mobilno klađenje potreban vam je samo pametni uređaj, kao i otvoren profil kod neke online kladionice, kako biste mogli sudjelovati u igri i kladiti se za pravi novac. Istraživanja u Hrvatskoj pokazuju da više od 70% igrača bira upravo kreiranje listića na mobitelu, što jasno pokazuje zašto danas sve kladionice pokušavaju što bolje prilagoditi svoje sučelje ekranu vašeg telefona…

Online Mobilno Klađenje Hrvatska

Tipovi online mobilnog klađenja

Postoji nekoliko tipova online mobilnog klađenja koje vrijedi izdvojiti. Ovakav tip igre prije svega dijelimo na klađenje u mobilnom web pregledniku te oklade uz aplikacije za mobilno klađenje. Razlika je što za prvu opciju nikakve datoteke ne morate skidati na svoj pametni uređaj, već se kompletna igra odvija online, dok aplikacije za klađenje traže instalaciju softvera, ali donose i brži pristup korisničkom profilu.

Pa tako Prva Sportska Kladionica u Hrvatskoj već dugo nudi klađenje u aplikaciji, kao i u mobilnom web pregledniku, što slijede i drugi lideri na tržištu. Ono što je pak prije bilo nespojivo, Hrvatska lutrija online i mobilno klađenje, danas je također dostupno na HL online stranici, ali samo u web pregledniku.

Online mobilno klađenje dijelimo i na oklade putem telefona prije početka utakmice, kao i mobilno klađenje uživo, uz često dostupan video streaming, što cijelo iskustvo igre čini još uzbudljivijim.

A osim sportskog klađenja posljednjih godina u Hrvatskoj na mobitelu možete zaigrati čak i online casino. Bilo da ste zaljubljenik u slotove, rulet ili kartaške igre, sve vam je u vodećim kockarnicama dostupno na vašem telefonu, kao i lutrijske igre. Pa tako osim što postoji Hrvatska lutrija kladionica online i mobilno klađenje u HL sučelju, na istoj web stranici putem telefona možete uplatiti i vaš Eurojackpot listić, kao i prognozirati ishod izvlačenja lutrijskih igara diljem Europe…

Prednosti online mobilnog klađenja

Kao što smo već naglasili, danas svojim korisnicima nudi svaka kladionica mobilno i online klađenje, zbog brojnih prednosti koje ima takav tip igre.

Najveća prednost koja ide uz online mobilno klađenje svakako je praktičnost. Naime, nakon što se pojavi obećavajuća kvota možete je u samo nekoliko sekundi pretvoriti u uplaćeni listić, bilo gdje da se nalazite u Hrvatskoj.

Nema sumnje, puno je jednostavnije kladiti se na mobitelu, nego na računalu, pogotovo ako niste kod kuće. Ako pak koristite mobilne aplikacije za klađenje, tada ćete moći munjevito brzo ući u svoj korisnički račun i uplatiti darežljivi koeficijent za koji vjerujete da donosi dobitak, što zlata vrijedi igračima koji preferiraju klađenje uživo.

Uz sve to, uplate i isplate novčanih sredstava putem mobitela postale su sasvim normalne svakom od nas i potpuno su sigurne kad kupujete kod vjerodostojnih tvrtki na Internetu, među koje spadaju i vodeće online kladionice.

Za kraj, moramo spomenuti da na svom mobitelu imate pravo instalirati više različitih aplikacija za klađenje, što će vam u samo nekoliko klikova omogućiti pristup svim vašim omiljenim kladionicama, bez potrebe da palite računalo i na njemu uspoređujete ponudu različitih priređivača igara na sreću…

Nedostaci online mobilnog klađenja

Online mobilno klađenje definitivno predstavlja značajan korak naprijed u odnosu na klađenje na šalteru poslovnice, kao i u odnosu na oklade na računalu. No, ima i svoje nedostatke.

Najveći problem je to što vam je vaša online kladionica dostupna 24 sata dnevno i uvijek postoji nešto primamljivo za klađenje, jer se sportski događaji odvijaju diljem svijeta, u svim vremenskim zonama.

Zbog toga je uz instalirane aplikacije za klađenje lako izgubiti kontrolu i krenuti uplaćivati listiće bez ikakvog reda i plana, isključivo zbog želje za konstantnom igrom. Tako je nemoguće doći do dugoročnog profita, jer jedino pametno raspoređivanje uloga i promišljene oklade mogu donijeti zaradu.

Pri ovakvom tipu klađenja problem može biti i kreiranje profila kod sumnjivih priređivača igara na sreću, jer tamo nisu sigurni vaši osjetljivi podaci, no to se definitivno neće dogoditi ako se držite lidera na tržištu.

A istina je da u Hrvatskoj postoji i mobilna blokada nekih web stranica za sportsko klađenje, uključujući i neke koje su vrlo popularne među domaćim igračima. Svejedno im možete pristupiti uz alternativni link, a ako ga ne posjedujete, opcija vam je promjena DNS-a ili korištenje VPN-a. Na računalu je ipak nešto lakše koristiti VPN nego na mobitelu, no postoje aplikacije koje će vam pomoći da savladate i ovu prepreku, ako se vaša omiljena online kladionica nalazi među onima kojima je trenutno pristup otežan…

Mobilno Klađenje Regulativa Hrvatska

Zakonska regulativa mobilnog klađenja u Hrvatskoj

Online mobilno klađenje legalna je aktivnost u našoj zemlji i domaći priređivači igara na sreću imaju pravo nuditi ovu uslugu svojim korisnicima.

Ako igrate svoje listiće uz aplikacije za mobilno klađenje, regulativa u Hrvatskoj je posve ista kao i pri okladama u poslovnici ili na računalu, što znači da uz svaki listić ide 5% manipulativnih troškova, kao i porez na dobitak koji kreće od 10% za manje isplate, a raste sve do 30% na isplatama iznad 66 tisuća eura.

Dakle, bilo da je vaš izbor Hrvatska lutrija kladionica online i mobilno klađenje u njezinom sučelju, ili ste se odlučili za nekog drugog domaćeg priređivača igara na sreću, porez je svugdje isti.

Ako se pak odlučite za vodeće europske online kladionice i njihove aplikacije za klađenje, tada ćete izbjeći manipulativne troškove i porez na dobitak, no u većini slučajeva morat ćete koristiti alternativni link ili koristiti VPN, što u nekoj mjeri utječe na korisničko iskustvo.

Što se pak tiče dostupnih metoda plaćanja, zakon kaže da su uplate i isplate putem mobitela u Hrvatskoj moguće putem bankovnih kartica, kao i internetskih novčanika te vaučera.

Prednost korištenja bankovnih kartica za sportsko klađenje svakako je to što vam mobilno bankarstvo omogućuje da transakcija bude jednostavna, dok e-novčanike preferiraju oni igrači koji žele odijeliti svoj bankovni račun od igara na sreću. Isto vrijedi i za bonove, odnosno vaučere, koje u Hrvatskoj možete kupiti na benzinskim crpkama, kioscima, a i u poslovnici vaše omiljene online kladionice…

Kako započeti s online mobilnim klađenjem u Hrvatskoj?

Ako se nikad niste kladili putem mobitela i mislite da će vam biti problem prebaciti se na ovakav tip igre, možete biti mirni. Neće vam trebati mnogo da se priviknete na mobilne oklade. Dovoljno je da prođete kroz ovih pet koraka i online klađenje na pametnom telefonu za vas će postati vrlo ugodno korisničko iskustvo:

1. Izaberite pravu kladionicu – izbor priređivača igara na sreću kod kojeg ćete se kladiti najvažniji je korak za vas. Traži se pouzdana i vjerodostojna online kladionica, sa širokim izborom sportova za sportsko klađenje, kao i visokim koeficijentima na vašim omiljenim okladama. Ako je dostupan i izdašan bonus dobrodošlice te vješto dizajnirana aplikacija za mobilno klađenje, tim bolje.

2. Kreirajte korisnički račun – nakon što odlučite na kojoj stranici za sportsko klađenje želite uplaćivati svoje listiće putem mobitela, vrijeme je da na njoj kreirate svoj korisnički profil. Morat ćete kroz registracijski obrazac unijeti svoje ime, prezime, adresu, dob, email, telefon, OIB, IBAN i broj osobne iskaznice, nakon čega će vam stići aktivacijski link u vašu elektronsku poštu. Klikom na njega aktivirat ćete račun i zatim se možete prijaviti i proučiti sučelje za klađenje.

3. Uplatite sredstva za igru – umjesto da gurate novac preko šaltera u poslovnici, klađenje putem mobitela omogućuje vam elegantne digitalne novčane uplate i isplate, a s tim je povezan i bonus dobrodošlice, koji se smiješi novim igračima. Zato napravite prvi depozit u iznosu koji će vam osigurati zadovoljavajuću količinu gratis sredstava za klađenje.

4. Uzmite bonus dobrodošlice – bilo da su vaš izbor Hrvatska lutrija online i mobilno klađenje u HL sučelju ili ste se odlučili za nekog drugog priređivača igara na sreću, bonus dobrodošlice isplati se uzeti nakon registracije. Prije nego što uzmete dostupna gratis sredstva, svakako pročitajte uvjete korištenja bonusa i zatim pametnom igrom osigurajte nesmetano raspolaganje onim što vam je poklonjeno. Rizk će vam pritom dati i besplatne vrtnje, a kod nekih poput Arene moći ćete birati između bonusa za klađenje i bonusa za online casino.

5. Uplatite svoj prvi listić – nakon što vam je sportska kladionica dodijelila bonus za klađenje, vrijeme je da počnete uplaćivati svoje kombinacije. Mobilna aplikacija za klađenje ima nešto drukčije sučelje nego desktop verzija pa će vam možda trebati vremena da se priviknete. Listić se obično nalazi u donjem dijelu ekrana i zatim ga možete kliknuti i otvoriti preko cijelog ekrana, prije nego finalizirate svoju uplatu. Kod brojnih kladionica na mobitelu također možete gledati i video prijenose, što će vam olakšati klađenje uživo.

Strategije uspješnog mobilnog klađenja

Strategije uspješnog klađenja putem mobitela ne razlikuju se mnogo od onih vezanih uz igru na računalu. Najveća je razlika dostupnost sportske kladionice u svakom trenutku, koja je uz vas 24 sata dnevno pa je važno kontrolirati se i uplaćivati samo one oklade koje ste dobro proučili. Klađenje u svrhu podizanja adrenalina ili zato što vam je dosadno nije pametna odluka.

Uz mobilnu kladionicu izuzetno je važno pravilno raspoređivanje uloga, odnosno uplaćivanje svote na svaki listić koja u slučaju neuspjeha neće ugroziti vaš ukupan novac raspoloživ za klađenje.

Pokušajte također što bolje iskoristiti raspoložive bonuse i naravno, igrajte one sportove u koje se najbolje razumijete te birajte tipove oklada, kao i pojedinačne kvote na listiću za koje vjerujete da vam daju najbolje izglede da dođete do zadovoljavajućeg profita, na mjesečnoj ili godišnjoj razini…

Zaključak

Oklade putem pametnog telefona praktičnije su nego na računalu, a ogroman su korak naprijed u odnosu na uplatu listića u fizičkoj poslovnici sportske kladionice.

Bilo da preferirate klađenje uživo ili oklade prije početka utakmica, sve što vam je potrebno nalazi se na mobitelu, odnosno na web stranicama i u aplikacijama najboljih kladionica, optimiziranih za igru u pokretu. Drugim riječima, bonusi, korisnička podrška, prijenosi utakmica i novčane transakcije danas su dostupni na pametnom telefonu i to se isplati iskoristiti.

Na vama je samo da budete razumni i ne provodite cijeli dan uz vašu sportsku kladionicu, jer samo pametnim izborom utakmica za klađenje te sustavim raspoređivanjem uloga možete biti dugoročno uspješni…

Najčešće postavljana pitanja

Najbolje kladionice u Hrvatskoj za klađenje putem mobitela svakako su one koje vam nude potpuno optimizirano sučelje za ekran vašeg pametnog telefona. Također se očekuje da vam kladionica nudi primamljive bonuse, raznolike metode plaćanja, ljubaznu korisničku službu i besplatne prijenose utakmica, što ćete pronaći kod vodećih domaćih priređivača igara na sreću, od kojih većina nudi i nativnu mobilnu aplikaciju svojim korisnicima.

Ako vaš mobitel ima Android operativni sustav, tada ćete mobilnu aplikaciju morati potražiti na web stranici sportske kladionice, gdje ćete moći skinuti APK datoteku i zatim provesti instalaciju. Aplikacije za klađenje za iOS dostupne su u App Storeu, gdje ih možete skinuti i instalirati na svoj iPhone.

Mobilne aplikacije za sportsko klađenje brže se otvaraju i omogućuju vam lakši pristup vašem korisničkom profilu. S druge strane, igra u mobilnom web pregledniku ne traži od vas skidanje APK datoteke niti ikakvu instalaciju, ali traži više vremena za uplatu listića, što možete biti problem ako prakticirate klađenje uživo.

Klađenje u mobilnoj aplikaciji može vam osigurati posebne bonuse kod nekih priređivača igara na sreću. Međutim, većina ih u Hrvatskoj nudi bonus dobrodošlice, kao i ostale promocije nevezane uz uređaj na kojem se kladite pa možemo reći da je bonus za mobilno klađenje trenutno rijetkost među domaćim sportskim kladionicama.

Početna » Online klađenje » Online mobilno klađenje (2023) – kako uplatiti listić putem aplikacije?

Najnoviji postovi

draw no bet
Draw No Bet – Kako se kladiti na ishod bez neriješenog?

U svijetu klađenja postaje oklade s dva moguća ishoda, kao i one s tri ishoda. No,…

PSK bonus dobrodošlice od 100 € travanj 2024

U mnogim online casinima bonusi su omiljeni načini privlačenja novih, ali i zadržavanja postojećih igrača. Iz…

Kako se kladiti online u hrvatskim kladionicama?

Klađenje online značajno olakšava uplatu listića. Bilo da se kladite putem računala ili na svom mobitelu,…

Što je azijski hendikep?

Azijski tip klađenja sve je popularniji među hrvatskim igračima. Mnogi igraju azijski zbroj golova, pogotovo u…

Ostvari Senator bonus dobrodošlice 500 eura i do 100 besplatnih okretaja

Ako tražite drugačiji vid zabave od onoga na koji ste do sada naviknuli, Senator casino mogao…