Last updated 28 svibnja, 2024

Klađenje online značajno olakšava uplatu listića. Bilo da se kladite putem računala ili na svom mobitelu, već u nekoliko minuta možete finalizirati svoju sportsku prognozu.

Pa iako su web stranice za klađenje kod nas dostupne već čitavo desetljeće, još uvijek mnogi igrači nisu sigurni kako se kladiti online. Zato i donosimo ovaj mali vodič o najvažnijim prednostima klađenja na Internetu.

Izbor online kladionice

Sportsko klađenje online odvija se u internetskim kladionicama. U Hrvatskoj imamo širok izbor web stranica na kojima se imate pravo kladiti.

Prvi korak k uspješnom online klađenju je izbor online kladionice u kojoj vas čekaju različiti uvjeti za igru. Ne, nije svejedno hoćete li se kladiti online tamo gdje vas čekaju skromne kvote i nikakvi bonusi, u odnosu na igru u kladionicama koje nude poštene uvjete za slaganje listića.

Pri izboru kladionice postoji nekoliko kriterija kojima biste se trebali voditi. Izdvajamo najvažnije:

 1. Licenca i reputacija – kladionica mora imati legalne papire za poslovanje i pozitivne ocjene igrača.
 2. Kvote i izbor oklada – što su koeficijenti viši na okladama koje preferirate, to imate bolje izglede.
 3. Bonusi za online klađenje – dobra kladionica ponudit će vam bonus dobrodošlice, ali i nagradu za vašu aktivnu igru.
 4. Prijenosi utakmica – što više besplatnih prijenosa sportskih dvoboja, to bolje za vaše klađenje uživo online.
 5. Prilagođenost mobitelu – većina igrača danas prakticira mobilno klađenje online pa se od kladionice očekuje besprijekorna prilagođenost vodoravnom ekranu pametnog telefona.
 6. Sigurnost i zaštita – sigurnost online klađenja mora biti na visokom nivou, od SSL enkripcije do zaštite prilikom prijenosa novca.

Ako online kladionica zaslužuje visoke ocjene za sve navedene kriterije, tada je trebate uzeti u obzir. Nije loša odluka ni odabrati više od jednog priređivača sportskog klađenja. Naime, kvote su jedan dan najviše na jednoj web lokaciji, a drugi dan na drugoj. A kada odredite kod kojih priređivača sportskog klađenja želite igrati, vrijeme je za izradu korisničkog profila.

Registracija i otvaranje računa

Nakon što ste provjerili zakonitost online klađenja u nekoj kladionici i sve ostale bitne kriterije, spremni ste izraditi korisnički račun. Procedura izrade profila razlikuje se od kladionice do kladionice. Međutim, uvijek se radi o osnovnim osobnim podacima koje ste dužni dostaviti.

Ime, adresa, datum rođenja i email podaci su koje trebate otkriti pri izradi profila. OIB, IBAN i broj osobne isprave također će tražiti hrvatske kladionice. Registracija će zbog toga trajati nekoliko minuta. Na vama je proći kroz ovih pet koraka:

 1. Otvorite registracijski link na naslovnici online kladionice.
 2. Ispunite registracijski formular osobnim podacima i prihvatite uvjete korištenja stranice.
 3. Pričekajte aktivacijski link ili kod kako bi vam postala dostupna prijava u račun.
 4. Prijavite se u svoj novi račun i napravite prvi depozit.
 5. Uzmite bonus dobrodošlice i krenite s njegovim otključavanjem.

Pravila online klađenja također kažu da ste dužni verificirati svoj račun. To je zakonska obveza sportskih kladionica. Napravit ćete to slanjem kopije osobne iskaznice korisničkoj službi.

U zadnje vrijeme traži se i selfi fotografija koja potvrđuje vaš identitet. Zatim će vas kladionica identificirati i učiniti vaš profil u potpunosti funkcionalnim. To znači da ćete imati pravo nesmetano isplaćivati sredstva sa svog računa.

Kako se kladiti online

Istraživanje i analiza

Oni koji znaju kako se kladiti online mnogo vremena provode istražujući ponudu sportskih kladionica. Naime, uspješni igrači pokušavaju prognozirati ishod samo onih utakmica o kojima raspolažu relevantnim informacijama.

O suparnicima na terenu morate znati što više. Bitno je stanje s ozljedama, kao i trenutna forma. U obzir morate uzeti prethodne međusobne dvoboje i vremenske uvjete. Nije nevažno ni tko ima više motivacije.

Tako kreće analiza nekog sportskog događaja. No, kladjenje online odlazi i dalje od toga. Na vama je analizirati statističke podatke, poput broja postignutih golova u prethodnim dvobojima. Pokušavate otkriti i kakav tip utakmice bi mogao biti, ofenzivna ili defenzivna.

Vaš je cilj također otkriti vrste oklada koje daju najbolje rezultate. Donosite odluku je li bolje kladiti se online na neku utakmicu uživo ili prije njezinog početka. Uspoređujete kvote na različitim mjestima i tražite sustav oklada koji ima smisla dugoročno provoditi.

Ostali bitni faktori u kladionicama, kao što su porezi na online klađenje i manipulativni troškovi moraju se također uzeti u obzir dok tražite svoju idealnu strategiju.

Raspolaganje novcem i sigurnost

Strategije za online klađenje moraju polaziti prije svega od razumnih odluka. Dakle, na vama je u svakom trenutku racionalno koristiti budžet kojim raspolažete. Upravo raspolaganje novcem radi razliku dok se kladite. Ako držite ulog uvijek istim ili ga dižete i spuštate isključivo na temelju objektivnih okolnosti, tada vam se vjerojatno neće dogoditi da doživite veliki neuspjeh. S druge strane, postoje igrači koji lupaju velike uloge pod utjecajem emocija. Međutim, ako udvostručite ulog samo zato što je prethodni listić bio neuspješan, izgledi rastu da ćete nabrzinu ostati bez budžeta. Zato bilo da je u pitanju online klađenje na esportove ili oklade na popularna natjecanja, uvijek morate posebnu brigu posvetiti određivanju visine vašeg uloga.

To je razlog zašto iskusni igrači nikad na svoje listiće ne stavljaju više od 5% budžeta kojeg trenutno imaju na računu. Ako pak zaredaju uspjesima, ne dižu odmah ulog na sljedećim listićima. Baš suprotno, potrebno je mnogo vremena prije nego možete sa sigurnošću reći da neka strategija prolazi. Vrijedi spomenuti da su online kladionice uvele neke sigurnosne mehanizme, za one koji se muče kontrolirati vlastiti budžet. Pa tako uvijek možete ograničiti svoje uplate na račun. Imate pravo limitirati i ulog s kojim igrate na listićima. Tu je i samoisključenje kao mjera koja vam može pomoći da se malo odmorite. Nekoliko tjedana ili mjeseci kasnije dobit ćete priliku vratiti se i s više mirnoće zaigrati sportsku prognozu.

Korištenje bonusa i promocija u kladionicama

Za razliku od igre na šalteru poslovnica, bonusi su sasvim uobičajeni u online kladionicama. Darovi se na Internetu nude onima koji se registriraju i naprave prvi depozit. Bonusi su dostupna i postojećim korisnicima, onima koji vrlo aktivno igraju.

Bonusi svakako olakšavaju igru, no nije svaki isti. Uvjeti njihovog korištenja razlikuju se od kladionice do kladionice. Zato je ključno prvo pročitati pravila bonusa. Tek ako vam odgovara ono što je navedeno, prihvatite dostupan bonus.

Postoje četiri najvažnija uvjeta za korištenje bonusa u online kladionicama:

 • Traži se da okrenete dodijeljeni iznos, ovisno o kladionici.
 • Određena je minimalna ukupna kvota koju ste dužni igrati s bonus novcem. Može biti postavljena i minimalna kvota za svaki par na listiću. Traženi koeficijent kreće se na različitim mjestima, na primjer od 1,20 do 2,50.
 • Određen je broj parova koji moraju činiti vašu sportsku prognozu. Nekad se traži tek jedan događaj, no češće od 2 do 4 događaja.
 • Postavljen je i vremenski rok za ispunjavanje uvjeta bonusa. Najčešće je to 30 dana, no neke kladionice traže još bržu reinvesticiju.

Kad su u pitanju plaćanje i isplate online klađenja, treba reći da nećete moći povući osvojena sredstva prije nego ispunite uvjete bonusa. No, korištenjem onih oklada koje dižu koeficijent na pristojnu razinu nije problem ispuniti postavljena pravila.

Vrste bonusa

Postoji više načina stimulacije u online kladionicama. Prvi je bonus na depozit čija pravila smo gore opisali. Tu je još oklada bez rizika iliti besplatna oklada. U pitanju je pravo na klađenje bez ulaganja vlastitih sredstava. Radi se o bonusu neovisnom o novčanoj uplati. Uz besplatne oklade obično imate pravo isplatiti samo potencialjni profit ostvaren na dobitnom listiću. Ulog vraćate kladionici nakon ostvarene uspješne prognoze. Pojedine kladionice također nude program vjernosti. Kroz njega nagrađuju aktivnu igru. Skupljanjem bodova lojalnosti dobivate pravo na besplatne oklade ili konkretan novac. Tu je i cashback iliti povrat sredstava. Na to imate pravo ako uđete u seriju promašenih listića. Tada vam priređivač sportskog klađenja vraća dio izgubljenog uloga. Dodajmo još tome mogućnost osvajanja novca unatoč jednom promašaju na listiću. Postoji i promocija uvećanja dobitka ako igrate kombinacijske listiće s većim brojem parova. Dakle, online kladionice nude različite načine kako da poboljšate uvjete u kojima se kladite. Na vama je zato redovito provjeravati bonuse i promocije koji su vam na raspolaganju.

Korištenje bonusa i promocija u kladionicama

Vrste bonusa

Postoji više načina stimulacije u online kladionicama. Prvi je bonus na depozit čija pravila smo gore opisali. Tu je još oklada bez rizika iliti besplatna oklada. U pitanju je pravo na klađenje bez ulaganja vlastitih sredstava. Radi se o bonusu neovisnom o novčanoj uplati.

Uz besplatne oklade obično imate pravo isplatiti samo potencialjni profit ostvaren na dobitnom listiću. Ulog vraćate kladionici nakon ostvarene uspješne prognoze.

Pojedine kladionice također nude program vjernosti. Kroz njega nagrađuju aktivnu igru. Skupljanjem bodova lojalnosti dobivate pravo na besplatne oklade ili konkretan novac. Tu je i cashback iliti povrat sredstava. Na to imate pravo ako uđete u seriju promašenih listića. Tada vam priređivač sportskog klađenja vraća dio izgubljenog uloga.

Dodajmo još tome mogućnost osvajanja novca unatoč jednom promašaju na listiću. Postoji i promocija uvećanja dobitka ako igrate kombinacijske listiće s većim brojem parova.

Dakle, online kladionice nude različite načine kako da poboljšate uvjete u kojima se kladite. Na vama je zato redovito provjeravati bonuse i promocije koji su vam na raspolaganju.

Korištenje različitih tipova oklada

Većinu igrača u Hrvatskoj zanimaju isključivo popularni sportovi za klađenje online. No, iskusni igrači su svjesni da se kompetitivne kvote nalaze i na manje poznatim natjecanjima. Zato je važno imati široko sportsko znanje i posjedovati vrijedne informacije o različitim utakmicama.

Nogomet, rukomet, košarka i tenis sportovi su na kojima ima najviše uplaćenih listića u našoj zemlji. Dobre opcije za igru nalaze se i drugdje, od borilačkih sportova i Formule 1 do e-sporta i pikada.

Dakle, važno je gledati široko i ne ograničavati se na ono što većina igra. To vrijedi i za izbor oklada. Nekad nije nužno pogoditi tko će pobijediti na utakmici. Postoje brojne dodatne oklade na svakom sportskom događaju. Izdvajamo nekoliko najvažnijih:

 • Hendikep – prognoza hoće li favorit pobijediti s velikom razlikom ili neće.
 • Zbroj golova – klađenje po principu manje ili više na postavljenu granicu postignutih golova.
 • Poluvrijeme/kraj – igra kako će završiti prvo poluvrijeme, a kako kraj dvoboja.
 • Oba tima daju gol – oklada hoće li obje ekipe poentirati ili će netko sačuvati svoju mrežu.
 • Točan rezultat – pogađanje kojim će rezultatom završiti dvoboj, bilo u nogometu ili u nekom drugom sportu.
 • Učinak igrača – klađenje hoće li neki igrač zabiti gol ili više golova. U košarci se pak možete kladiti hoće li imati više ili manje skokova, asistencija i koševa od postavljene granice.

Na nabrojanim okladama skrivaju se tečajevi od 1,80 na više. Kladiti se još možete na kornere i kartone u nogometu. U tenisu je dostupno klađenje na aseve i tie-break, a u hokeju na isključenja. Dostupne su i kombinacije dvije ili više oklada.

Tako vam vodeće online kladionice daju na izbor više od stotinu različitih oklada na istoj utakmici. Sve je to potrebno proučiti, kako biste pronašli najbolju prognozu za vaš listić. Zato tipovanje isključivo na pobjednika utakmice nije strategija koja donosi optimalne rezultate.

Korištenje različitih tipova oklada

Zaključak

Ako vas zanima kako se kladiti online s ciljem uspješnog slaganja listića, morate svakako znati da postoji mnogo faktora koje morate uzeti u obzir.

Kao prvo, ključno je otvoriti račun isključivo u legalnim kladionicama i onima s dobrom ponudom oklada. Zatim je na vama pametno raspoređivati ulog i pronaći onu strategiju koja statistički najbolje prolazi.

Svakako uzmite u obzir i dostupne bonuse. No, obavezno provjerite uvjete korištenja bonusa. Iznos na koji imate pravo ne mora značiti da ćete uspješno otključati dodijeljena sredstva.

Za kraj, važno je naglasiti da je ključno koristiti različite tipove oklada, a ne samo tipovati na pobjednika. Hendikep, zbroj golova, oba tima daju gol, točan rezultat. Sve su to opcije koje vam mogu podebljati koeficijent. Zato uzmite u obzir sve što se nudi na utakmici kojoj pokušavate prognozirati ishod.

Na kraju odigrajte ono što ima najbolje izglede pretvoriti se u realnost. I da, nemojte pretjerivati s brojem parova na vašem listiću, jer kombinacija 2 do 3 odigrana događaja sasvim je dovoljna za uspješno online klađenje.

Početna » Online klađenje » Kako se kladiti online u hrvatskim kladionicama?

Najnoviji postovi

Kako se kladiti
Kako se kladiti na sport? Vodič za početnike

Sportsko klađenje postaje sve popularnije u našoj zemlji. Stoga ne čudi da je i ponuda sportskih…

Bonus bez depozita
Bonus bez depozita – Kako funkcionira i zašto je popularan?

Bonus bez depozita spada među najpopularnije promocije u online casinima i sportskim kladionicama. Radi se o…

Sistemsko klađenje
Vodič za sistemsko klađenje – kako funkcionira?

Sistemsko klađenje je vrsta višestrukih oklada. Za razliku od zbirnih odnosno akumuliranih oklada, sistemska vam dopušta…

Admiral Casino
Admiral casino bonus od 100% do 1000 eura za sve novoregistrirane igrače na Admiral online lip 2024

Admiral casino je za sve svoje nove igrače pripremio Admiral casino bonus dobrodošlice maksimalnog iznosa do…

Akumulirane-Oklade-Saveti
Saznajte što su akumulirane oklade

Akumulirane oklade jedna su od najpopularnijih višestrukih oklada za ljubitelje klađenja jer mogu ponuditi veće potencijalne…

draw no bet
Draw No Bet – Kako se kladiti na ishod bez neriješenog?

U svijetu klađenja postaje oklade s dva moguća ishoda, kao i one s tri ishoda. No,…