Last updated 28 veljače, 2024

Nogomet, kao najpopularniji sport diljem svijeta, posebice privlači pažnju kladioca. Broj mečeva, povoljni tečajevi i veliki izbor igara u kladionici su čimbenici koji idu u prilog ovoj vrsti klađenja.

Međutim, iako na prvi pogled izgleda lako, klađenje nogomet zahtijeva mnogo znanja i vještine. U ovom članku ćemo vam dati smjernice kako se kladiti na nogomet.

Gdje može da se kladi na nogomet?

Donedavno je jedina mogućnost za nogomet klađenje bila odlazak u poslovnicu kladionice. Međutim, posljednjih godina je došlo do iznimnog rasta broja online kladionica koje možete posjetiti neovisno o fizičkoj lokaciji.

Online kladionice uglavnom posjeduju aplikacije za mobilne uređaje koje imaju jednostavna sučelja. Aplikacije vam jasno prezentiraju sve tečajeve i kompletnu ponudu željene kladionice. Dobivate praktički istu uslugu kao da ste otišli u poslovnicu kladionice.

Naravno, mnogi više preferiraju druženje sa drugim igračima, te im je posjet poslovnice veći gušt. Popunjavanje listića, gledanje promjena na velikim zaslonima i diskusija sa drugim kladiocima doprinose cjelokupnom užitku.

Uglavnom, svaki igrač za nogomet klađenje može da bira između tradicionalnog i modernog pristupa. Oba pristupa imaju svoje prednosti i nedostatke, te se izbor na kraju svodi na osobnu odluku.

Kako se kladiti na nogomet: koje mogućnosti imate?

Kao što smo već napomenuli, klađenje nogomet je toliko popularno jer kladiocima pruža širok spektar najrazličitijih oklada. Potrudićemo se da na jednom mjestu spomenemo većinu njih i objasnimo im osnove.

Dakle, kladioci koji se žele kladiti na nogomet, svoj ulog mogu položiti na:

 • Konačan ishod (pobjeda domaće momčadi, gosta ili neriješen rezultat).
 • Rezultat na poluvremenu.
 • Prijelaz poluvrijeme – kraj utakmice.
 • Rezultat svakog poluvremena posebice.
 • Hendikep (pobjeda jedne momčadi sa razlikom većom nego što je propisuje hendikep).
 • Zbroj golova/kornera/žutih ili crvenih kartona (možete odigrati okladu koja je niža ili viša od one koju je odabrala kladionica).
 • Sustavsko klađenje (odigravanje više utakmica, pri čemu ne morate imati sve pogotke, nego je potrebno ispuniti uvjet minimalnog broja pogodaka).
 • Koja momčad će zabiti prvi gol, koja će zabiti sljedeća, pa i koji igrač će postići gol.
 • Točan rezultat meča.
 • DNB (draw-no-bet) – oklada na pobjedu jedne od momčadi, u slučaju neriješenog ishoda vraća vam se ulog.
 • Azijski hendikep (sličan običnom hendikepu, s tom razlikom što u ovom slučaju neriješen ishod nije moguć).
 • Klađenje u stvarnom vremenu na gore navedene mogućnosti.

Posebna kategorija klađenja predstavljaju takozvane sigurica opcije (banker, kako ih nazivaju engleski govornici). U pitanju su oklade sa niskim tečajevima koje služe za poboljšanje ukupnog tečaja listića ili ispunjavanje dodatnih uvjeta za uplatu listića.

Klađenje Nogomet

Kako se kladiti na nogomet: savjeti

Preporuke za nogomet klađenje se više tiču psihologije samog igrača. Da bi neko bio uspješan u klađenju, mora znati kako odgovorno da se kladi i pravilno raspolaže svojim resursima. Najbitnija klađenje nogomet pravila su:

Kreirajte svoj budžet

Prije nego što položite okladu, odredite koliko novca možete da potrošite. To jest, odredite koji je to iznos koji možete izgubiti, a da to ne utiče na vas ni na koji način. Dakle, budžet bi trebao da bude onaj iznos koji ste spremni izgubiti.

Ne trošite novac koji nemate

Nikad, a ovo ne možemo dovoljno naglasiti, ne posuđujte novac da biste se kladili. Držite se budžeta koji ste uspostavili. Klađenje na nogomet treba da bude relaksacija. Uvijek imajte na umu koliko smijete da potrošite i toga se držite.

Napravite strategiju

Ulažite pametno. Igrajte one oklade za koje mislite da su realne. Nemojte riskirati nepotrebno. Proučite neke od popularnih strategija za klađenje kao što je Paroli sustav i vidite da li ih možete preuzeti.

Ne odstupajte od zacrtane strategije ukoliko nije došlo do promjene uvjeta. Ukoliko vidite da vam neka od oklada ide od ruke, kreirajte strategiju oko nje.

Upoznajte se sa događajima na koje se kladite

Prije nego što položite okladu, dobro se informirajte o svim aktualnostima koje mogu biti presudne za konačan rezultat. Pogledajte formu momčadi, potencijalne i potvrđene izostanke igrača, kao i druge najnovije informacije. Ukoliko ste dobro pripremljeni, možete preduhitriti iznenađenja.

Informirajte se o ponudi kladionice

Iako je ponuda igara na nogomet klađenje uglavnom ista među kladionicama, postoje i neki izuzetci. Probajte naći te razlike. Također, upoznajte se sa cjelokupnom ponudom kladionice u kojoj želite da igrate.

Pogledajte kakvi su njihovi tečajevi, kako je formiran hendikep i uvjete za live klađenje. Sve ove informacije mogu biti razlika između dobitnog i gubitnog listića.

Klađenje uživo (live betting)

Jedna od trenutačno najpopularnijih opcija za klađenje nogomet je polaganje oklada u stvarnom vremenu. Pored dobre informiranosti, kod klađenja uživo je bitna i brzina kladioca.

Ponuda oklada kod klađenja uživo je umnogome slična klasičnom sportskom klađenju. Da pomenemo samo neke, tu su i dalje:

 • Konačan ishod.
 • Rezultati na poluvremenu i prijelazi.
 • Zbroj golova i drugih događaja na susretu (korneri, kartoni, šutevi ukupno ili u vratnicu/gredu).
 • Koja momčad postiže sljedeći gol ili koja ostvaruje neki od pomenutih događaja.

Kao i sve ostalo, i klađenje uživo možete najlakše pratiti preko aplikacije za mobitel. Dobra vijest za kladioce je mogućnost namještanja obavještenja za sve promjene u realnom vremenu. To znači da vam svaka izmjena na događaju uživo stiže instantno na zaslon mobitela. Nakon toga, možete odmah da položite okladu na sljedeći očekivani događaj.

Preporuke za nogomet klađenje kod live bettinga također ovise o osobnim težnjama. Nekome više leži da se kladi na zbroj golova, dok neko više voli da pogađa konačnog pobjednika.

Ukoliko tek počinjete, možda je najbolje da uložite nekoliko manjih oklada i vidite šta najviše odgovara vašem tempu. Vodite računa o vremenu kojim raspolažete, da ne biste upali u škripac.

Klađenje uživo je mnogo dinamičnije i uzbudljivije od klasičnog klađenja. Uglavnom se preporuča ozbiljnijim igračima. Međutim, i rekreativni igrači mogu da odigraju poneki listić sa igrama uživo u pauzi dok čekaju sljedeći nogometni susret.

Kao i kod klasičnog klađenja, i ovdje je bitno voditi računa o odgovornom klađenju. Sva klađenje nogomet pravila ranije spomenuta i ovdje važe. Upoznajte se sa pravilima.

Sportski događaji

Za sve koji se odluče za klađenje nogomet, jasno je da je izbor veliki. Skoro sve kladionice, bilo online ili u poslovnicama, nude tisuće mečeva tjedno. Tu spadaju najpopularnije lige petice (engleska, španjolska, francuska, njemačka i italijanska).

Osim njih, u ponudi su i ostale lige diljem Europe, kao što su portugalska, nizozemska, belgijska, grčka, skandinavske lige, te lige balkanskih zemalja. Ne smijemo zaboraviti najbolje američke lige, kao što su MLS, meksička, te argentinska i brazilska.

Pored nacionalnih liga, nogometna ponuda obuhvaća i:

 • Ligu prvaka.
 • Ligu Konferencija.
 • Copa Libertadores.
 • Copa Sudamericana.
 • Azijsku ligu prvaka.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni natjecanja nacionalnih momčadi, poput Svjetskog i Europskog prvenstva. Tu spadaju i Copa America, kao i Kup Afričkih Nacija, te natjecanja na sjevernoameričkom i azijskom kontinentu.

Klađenje nogomet, gdje može da se kladi: zaključak

Nakon što smo vam ukratko objasnili kako se kladiti na nogomet nadamo se da ćete to znanje uspjeti iskoristiti. Naše preporuke za nogomet klađenje i savjeti za odgovorno klađenje bi trebalo da su dostatni.

Nogomet klađenje nudi najveći broj utakmica na koje je moguće položiti oklade. Pored toga, kod nogometnih mečeva, kladionice kreiraju najveći broj mogućih igara. To znači da možete provesti tjedne i mjesece kladeći se, a da ne iscrpite cijelu ponudu.

Dodajte na to i klađenje uživo. Dakle, klađenje na nogometne mečeve je odličan način za provesti vrijeme. Ali to važi samo dokle god klađenju pristupate oprezno i sa dužnom pažnjom. Pažljivo pročitajte klađenje nogomet pravila koja smo vam objasnili.

Najčešće postavljena pitanja (FAQ)

S obzirom na trenutno stanje, najbolje je kladiti se u kladionici sa najboljim tečajevima. Nebitno da li je u pitanju online kladionica ili lokalna poslovnica. I jedne i druge imaju veliki broj metoda za uplatu i isplatu novca.

Također, uglavnom ne postoje manipulativni troškovi i igrači zadržavaju glavninu dobitka. Online kladionice su danas više nego sigurne i štite svoje igrače. Na koncu, izbor je samo vaš.

Istina je da jedinstvena strategija na uživo klađenje ne postoji. Možete pratiti svoju intuiciju, savjete drugih igrača ili promjene u tečajevima. Ipak, najbolje je držati se provjerenog recepta.

To podrazumijeva da se što je mogućno više upoznate sa momčadima na čiji meč želite da položite okladu. Na temelju saznatih podataka i razvoja utakmice na terenu, možete donijeti visoko informirane odluke.

Super pobjeda je način na koji možete povećati tečaj kada je neka od momčadi izraziti favorit. U tom slučaju oklada glasi da će momčad na koju igrate ostvariti pobjedu bez primljenog gola. Super pobjedu ima smisla staviti na listić kada igrate na čvrste momčadi sa jakom obranom, poput Atletica ili Juventusa.

Početna » Online klađenje » Klađenje nogomet: koji su najbolji načini?

Najnoviji postovi

Najbolja Online Casina u Hrvatskoj Koja Nude Besplatne Vrtnje
Najbolja online casina u Hrvatskoj koja nude besplatne vrtnje lip 2024

Ove vrste bonusa privlače pažnju igrača. Kao što sami naziv sugerira, besplatne vrtnje su dodatne ponude.…

Kako Se Kladiti Na Pse
Kako se kladiti na utrke pasa: vrste oklada, strategije i taktike klađenja

Klađenje na utrke pasa može biti prilično uzbudljivo, no istovremeno komplicirano za početnike. Zato je potrebno…

Kako se kladiti
Kako se kladiti na sport? Vodič za početnike

Sportsko klađenje postaje sve popularnije u našoj zemlji. Stoga ne čudi da je i ponuda sportskih…

Bonus bez depozita
Bonus bez depozita – Kako funkcionira i zašto je popularan?

Bonus bez depozita najpopularnija je promocija koju nude online casina. To nije nikakvo čudo, jer igrač…

Sistemsko klađenje
Vodič za sistemsko klađenje – kako funkcionira?

Sistemsko klađenje je vrsta višestrukih oklada. Za razliku od zbirnih odnosno akumuliranih oklada, sistemska vam dopušta…

Admiral Casino
Admiral casino bonus od 100% do 1000 eura za sve novoregistrirane igrače na Admiral online lip 2024

Admiral casino je za sve svoje nove igrače pripremio Admiral casino bonus dobrodošlice maksimalnog iznosa do…